فیلتر

فیلتر چیست

فیلتر چیست

فیلتر چیست یا فیلتر صنعتی چیست، از جمله تجهیزات پرکاربرد در صنایع مختلف است. این فیلتر، مانع از حرکت ذرات جامد معلق در سیالات مختلف از قبیل مایعات و گازها می‌شود. به طور کلی دو نوع فیلتر برای استفاده در صنایع وجود دارد. یکی فیلترهایی که هنگام حرکت سیال عمل فیلتر را انجام می‌دهند و نوع دیگر هم وقتی که سیال از حرکت ایستاده باشد، فیلتراسیون را پیاده می‌کند.

انواع مختلفی از فیلترهای صنعتی برای سیالات مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. حتی هر کدام از سیالات چه در حالت مایع و چه در حالت گاز خواص فیزیکی و شیمیایی متفاوتی دارند و غربال کردن آن‌ها، فیلترهای متفاوتی را طلب می‌کند. بر این اساس فیلترهای هوا، فیلتر روغن، فیلتر پد ورول، نانو فیلترها، فیلتر هوای خشک، فیلتر لانه زنبوری، فیلتر الیاف شیشه‌ای و …. برای کاربردهای مختلف در بازار موجود هستند.

ویژگی‌های فیلتر مرغوب و باکیفیت

فیلترهای صنعتی باید طوری طراحی شوند که علاوه بر جلوگیری از عبور مواد جامد موجود در سیال، بتوانند محلول باقی‌مانده را هم تصفیه کنند. به این علت فیلترها دارای ویژگی‌های زیر می‌باشند.

جداسازی جامد از سیال

به منظور جداسازی و غربالگری فیلتر قسمت غشا و پوسته فیلتر نقش اصلی را داشته و لازم است به بهترین حالت ممکن طراحی شوند و برای تولید آن‌ها از مرغوب‌ترین متریال ممکن استفاده شود تا علاوه بر جداسازی جامدات، فیلتر ماندگاری بالاتری داشته باشد.

عدم انسداد

فیلتر مناسب در زمان طراحی به ویژه در قسمت‌های غشا و پوسته می‌بایست، به‌گونه‌ای طراحی شوند که با گذشت زمان و تجمیع جامدات جدا شده، فیلتر دچار انسداد و گرفتگی نشود.

قابلیت تمیزکاری

به ناچار و با گذشت زمان حتی بهترین فیلترها که قابلیت رفع انسداد دارند نیاز به تمیزکاری و حذف مواد آلاینده و جامدات را از خود خواهند داشت.

مقاومت شیمیایی پوسته فیلترها

پوسته فیلتر یکی از مهم‌ترین قسمت‌های فیلتر است که عملیات جداسازی جامدات از سیالات را انجام می‌دهد. اگر جامدات جداسازی شده، قابلیت خورندگی داشته باشند فیلتر صنعتی لازم است، تا قابلیت مقاومت در برابر خوردگی را داشته باشد.

کاربرد فیلتر چیست

از فیلترها در صنایع نفت و گاز و پتروشیمی، خودروسازی و همه صنایعی که در تولید محصول خود، آلاینده به وجود می آورند و باید تصفیه شوند، استفاده می‌شود.

فیلترها در صنعت رنگ نیز کاربرد دارند. فیلترها متناسب با نوع سیالات و ناخالصی‌های موجود، در آن‌ها طراحی می‌شوند.

انواع فیلترها چیست

  • فیلترهای پلیتد
  • فیلترهای کیسه‌ای
  • پیش فیلترهای فلزی
  • پیش فیلترهای الیاف شیشه‌ای
  • فیلترهای کیسه‌ای ایستاده_استوانه‌ای
  • فیلترهای هوای خشک
  • فیلترهای لانه زنبوری
  • فیلترهای پاکتی_پانلی
  • فیلترهای استوانه‌ای
  • فیلترهای هپا
  • فیلترهای اولپا
  • فیلترهای ضد آب
  • فیلترهای کربن
  • جدا کننده آب و گازوئیل
  • فیلترهای حرارتی
  • فیلتر جداکنندۀ هوا و روغن
  • فیلترهای تخت فشرده
  • فیلترهای کارتریج

فیلتر نگین رز چیست و چه کاربردی دارد

این صنعت بخشی از مجموعۀ نگین رز سپاهان محسوب می‌شود که با بهره‌گیری از خط تولید مجهز به بهترین ماشین‌آلات ساخت کشورهای آلمان و اتریش تولید لایه‌های بی‌بافت مناسب برای حوزۀ فیلتراسیون را در دستور کار خود قرار داده است.

با بکارگیری متخصصین فنی و نیروی کار ماهر و بهره‌مندی از لابراتوار مجهز به بهترین دستگاه‌های تعیین و کنترل کیفیت محصول نهایی و همچنین همکاری با معتبرترین کارشناسان آشنا به دانش روز در حوزۀ صنعت و دانشگاه این صنعت توانسته است محصولاتی با کیفیت بالا و مطابق با استانداردهای روز را به بازارهای داخلی و خارجی عرضه کند.

تنوع محصولات فیلتر نگین رز

این شرکت قادر است انواع فیلترها را بر اساس نوع کاربرد مواد اولیۀ ،مصرفی فرآیند تولید، و عملیات تکمیلی شیمیایی و اصلاح سطح تولید کند محصولات این بخش متناسب با حوزۀ کاربردی صنعتی، در گروه‌های متنوع تقسیم‌بندی می‌شوند.

حوزۀ کاربردی رز فیلتر

فیلترهای غبارگیر حاصل از لایه‌های بی‌بافت قابلیت استفادۀ گسترده در صنایعی را دارند که عمده‌ترین مسئلۀ آن‌ها جداسازی ذرات جامد معلق در محیط است صنایعی نظیر تولید، سیمان، گچ، معادن استخراج کانی‌های فلزی و غیرفلزی حوزۀ ذوب فلزاتی هم‌چون ،آهن ،فولاد ،آلومینیوم، سرب و روی، تولید پودرهای میکرونیزه صنایع خودروسازی باطری‌سازی چوب و نئوپان نفت و پتروشیمی، کاشی و سرامیک آسفالت‌سازی ریخته‌گری و هم‌چنین صنایع شیمیایی و مواد غذایی ،آرد، ماکارونی، اصلی‌ترین حوزه‌های مصرفی این نوع فیلترها به شمار می‌روند.

قابل ذکر است که در موارد مصرف این فیلترها برای جداسازی ذرات جامد از گاز باید از نمونه‌هایی استفاده کرد که با محیط کاری متناسب باشند و سطح راندمان خوبی را فراهم آورند.

الیاف و مواد مصرفی رز فیلتر

متناسب با مشخصات محیط کاربری فیلترها از نظر اندازه ذرات معلق و دمای محیط و هم‌چنین میزان حجم هوای عبوری از سطح فیلتر و سطح راندمان مورد نظر از مواد اولیۀ مختلفی در تولید این فیلترها استفاده می‌شود.

الیاف مصنوعی مهم‌ترین مادۀ اولیه در این بخش به شمار می‌رود که به نوبۀ خود گسترۀ وسیعی از الیاف را در بر می‌گیرد این الیاف، هم در تولید لایۀ بی‌بافت زمینۀ فیلتر مدیای منسوج بی‌بافت به کار می‌روند و هم از آن‌ها برای اصلاح خواص فیزیکی و مقاومت مکانیکی محصول نهایی در بخش رویۀ فیلتر اسکرین بهره گرفته می‌شود. عمده‌ترین الیاف مصرفی در این بخش عبارتند از:

عملیات تکمیلی و اصلاح سطح فیلتر مدیا رز فیلتر

با توجه به موارد کاربردی متنوع فیلترها و هم‌چنین ویژگی‌های محیط آلوده از نظر مادۀ شیمیایی دما و رطوبت و نوع ذرات معلق موجود، عملیات تکمیلی مختلفی بر روی فیلتر مدیا صورت می‌گیرد شرکت رز فیلتر با بهره‌گیری از افراد آموزش دیده و لابراتور مجهز این امکان را برای کاربران فراهم می‌سازد تا با انتخاب عملیات تکمیلی صحیح و مقرون به صرفه ، محصولاتی با چرخه عمر طولانی‌تر و راندمان بهتر پیشنهاد نماید.

برخی عملیات تکمیلی اعمال شده بر روی فیلتر مدیا

  • آغشته‌سازی با مواد شیمیایی به منظور بهبود مقاومت شیمیایی و خواص فیزیکی

  • عملیات تکمیلی افزایش توان حرارتی و مقاومت در برابر شعله و ذرات مشتعل در محیط

  • تکمیل ضد غبارات آلوده به منظور جلوگیری از جذب گرد و غبار و کثیف شدن متناسب با نوع ذرات محیط

  • تثبيت حرارتی و افزایش مقاومت فیزیکی و مکانیکی

  • تکمیل سطحی به منظور کاهش اثر چسبندگی ذرات

  • عملیات کالندریگ

  • تکمیل ضدباکتری

  • تکمیل ضد روغن

  • لمینیت

  • تکمیل ضدآب و روغن ایجاد خاصیت هیدروفوب

  • تکمیل نانوالیاف - پوشش دهی نانو مواد

محصولات تولیدی رز فیلتر

FILTER MEDIA
FIBER
WEIGHT (G/M2)
ROLL WIDTH (CM)
FINISH
ROF 35 PE
PES
350
90to 235
CA, FL,WR,OR
ROF 40 PE
PES
400
90to 235
CA,SFL,WR,OR,FR
ROF 50 PE
PES
500
90to 235
CA, SFL, WR, OR, FR, GL, HS
ROF 55 PE
PES
550
90to 235
CA, SFL, WR, OR, WR
ROF 70 PE
PES
700
90to 235
CA, FR, OR, WR
ROF 50 PE/AS
PES
500
90to 235
CA, AS, FL
ROF 50 MAR
Armid
500
90to 235
FL, CA
ROF 50 MOA
M.Arylic
500
90to 235
FL, CA
ROF 50 PP
PP
500
90to 235
CA
ROF 50 PA/A
PES
500
90to 235
CA, WR, OR, FR, AS
ROF 70 PA/B
PES
700
90to 235
CA, HS, SFL
ROF 80 PA/C
PES
800
90to 235
CA, HS, SFL
ROF 90 PA/D
PES
900
90to 235
CA, HS, SFL
ROF 50 PTF
PTFE
500
90to 235
CA, HS, SST

جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره رایگان می‌توانید با شماره‌های زیر در ارتباط باشید.

خواص مقاومتی الیاف مصرفی

الیاف به کار رفته در تولید این نوع فیلترها را می‌توان بر اساس ساختار زنجیرۀ مولکولی و مقاومت حرارتی به چهار گروه تقسیم کرد:

  1. الیاف مناسب برای دمای محیط، از این الیاف می‌توان در محدوده دمایی کمتر از ۶۰ درجه سانتیگراد استفاده کرد.
  2. الیاف مناسب برای دمای متوسط، این الیاف جزء پرمصرف‌ترین مواد اولیه در تولید فیلترهای گازی و مایع محسوب می‌شوند و در دماهای تا ۱۳۰ درجۀ سانتیگراد کاربرد دارند.
  3. الياف مناسب برای دمای بالا، این الیاف تا دمای ۲۰۰ درجۀ سانتیگراد قابلیت مصرف دارند.
  4. الیاف مناسب برای دمای بسیار بالا، از این الیاف برای دماهای بالاتر از ۲۰۰ درجۀ سانتیگراد استفاده می‌شود مهم‌ترین ویژگی این گروه از الیاف، ساختار مولکولی بسیار مقاوم آن‌هاست.

در کنار توجه به مقاومت حرارتی الیاف، مصرفی سایر ویژگی‌های فیزیکی و شیمیایی نظیر میزان نفوذ هوا در منسوج مقاومت در برابر محیط‌های اسیدی و بازی مقاومت سایشی مقاومت در برابر پارگی چند لایه‌شدگی ،محصول مقاومت در برابر اثرات هیدرولیز و اکسیداسیون مقاومت در برابر محیط‌های مرطوب واکنش در برابر حلال‌ها تراشه‌های فلزات مذاب و غیره نیز باید بیش از مصرف الیاف در نظر گرفته شود.

آزمایشات و سیستم‌های کنترل و تضمین کیفیت

به منظور کنترل و تضمین کیفیت فیلترهای تولید شده در بخش صنعتی آزمایشات متعددی در مراحل مختلف تولید از محصول نیم‌ساخته تا محصول نهایی صورت می‌گیرد در برخی موارد این آزمایشات بر روی محصول نصب شده در محل مصرف نیز اعمال می‌شود تمامی آزمایشات، مطابق با استانداردهای جهانی و مبتنی بر دستورالعمل‌ها و روش‌های مشخص شده در سطح بین‌المللی است.

این عملیات، توسط کادر متخصص و مجرب با سطح دانش و آگاهی فنی به‌روز با بهره‌گیری از تجهیزات آزمایشگاهی معتبر و پیشرفته صورت می‌گیرد. دقت بالا و تداوم در انجام آزمایشات بر روی مواد اولیۀ ورودی، کنترل مواد نیم‌ساخته و در نهایت تضمین کیفیت محصول نهایی، اصول مهم در این بخش از صنایع نگین رز به شمار می‌رود به منظور اطمینان کاربران نتایج ثبت شدۀ آزمایشات و تحلیل آن‌ها در اختیار ایشان قرار داده می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *